ClearCorrect Aligners

Oppnå drømmesmilet med usynlig tannregulering

“Drømmer du om et perfekt og vakkert smil på en mer diskret måte? ClearCorrect Aligners gir deg nå en mer effektiv og estetisk behandling av tennene dine.”

Hos Olivera Tannlegene bruker vi kun hvite fyllinger som ligner dine egne tenner mest mulig. Kort fortalt så er en fylling tannfarget og ser ut som din egen tannsubstans.

Den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger er karies (hull i tannen). For å kunne legge en fylling må tannlegen først fjerne ødelagt tannsubstans, samt bakterier for så å rengjøre tannen. Behandlingen er smertefri og utføres med lokalbedøvelse. Tannen fylles så igjen med fyllingsmateriale, slik at tannen ser ut som en naturlig tann.

Skade etter en ødelagt tann kan fort bli større dersom du utsetter problemet. En fylling er den billigste behandlingen for å reparere en skadet tann. Venter du for lenge kan skaden være så stor at det blir nødvendig med en tannkrone.

For å unngå store kostbare behandlinger hos tannlegen, er det viktig å gå regelmessig til undersøkelse. Hvis skaden kommer inn til tannnerven, vil en rotbehandling i tillegg være nødvendig.

En tann kunne vært reparert med en enkel fylling i stedet for å gå tapt, eller koste deg mer tid og penger. Besøk din tannlege regelmessig for å unngå dette!

Forebygging av tannskader er å minske søt drikke og mat. Drikk vann som tørstedrikk, Det er viktig med god munnhygiene. Børst tennene to ganger daglig og bruk tanntråd/mellomroms børster mellom tennene.

Fordeler med retter tenner

Tannjustering er en vanlig prosedyre for personer som er misfornøyde med utseendet sitt. Mange tror at tannjustering handler om estetikk, men det finnes faktisk noen gyldige medisinske grunner til å korrigere feiljusterte tenner. Tennene våre påvirker også helsen vår. Og feiljusterte tenner som skjeve tenner, underbitt, overbitt, åpent bitt, kryssbitt, mellomrom mellom tennene kan forårsake ulike problemer, som blant annet:

  • Taleproblemer
  • Vanskeligheter med å spise
  • Fare for skade andre tenner
  • Problemer med å opprettholde en god tannhelse

Det siste punktet kan påvirke selv de med litt skjeve tenner. Hvis tennene ikke er riktig justerte, er det vanskeligere å rengjøre dem på en riktig måte. Dette betyr at det er en større sjanse for å få plakk eller tannstein, som igjen kan føre til tannråte.

Er tannjustering aldersbestemt?

Det er aldri for sent å fikse smilet ditt, men den beste tiden å rette opp tennene er i tenårene, før kjevebenet og tannrøttene er fullt utviklet. Derfor er det viktig å ta barnet ditt for regelmessige tannsjekk. Hvis tannlegen din identifiserer et behov for kjeveortopedisk behandling, vil han eller hun planlegge dette i henhold til barnets utvikling.

Når det er sagt, er allikevel tannjustering for voksne fortsatt veldig effektivt. Tennene våre kan endre posisjon etter hvert som vi blir eldre. Vanligvis blir de mer skjeve, så tenner som har pleid å være ganske rette, kan begynne å plage deg senere i livet. Eller kanskje du alltid har hatt ujevne tenner, men fikk aldri tannregulering da du var tenåring.

Usynlig tannregulering

Hvorfor slite seg gjennom en behandling med tannregulering av metall, når du nå kan rette opp tennene dine med usynlig tannregulering?
ClearCorrect Aligners er et populært alternativ når det gjelder tannjustering for voksne som ikke vil at andre skal vite at de har tannregulering. Og for barn og ungdom som er bekymret for å bli mobbet på skolen. Den usynlige tannreguleringen er ikke bare effektiv, men er også mer skånsom enn de tradisjonelle togskinnene.

Aligners er en av mange teknologiske fremskritt som har gjort kjeveortopedisk behandling mindre iøynefallende. Denne avtagbare, klare tannreguleringen retter tennene ved å påføre et lett trykk på akkurat de riktig stedene. De er praktisk talt usynlige og vil hjelpe deg til å oppnå et rett og vakkert smil på en mer behagelig måte. Og ikke minst vil det bli lettere å spise og rengjøre tennene dine under behandlingen.

Usikker på om du bør rette opp tennene dine?

Hos Olivera Tannlegeklinikk i Lillehammer er du alltid velkommen til å bestille en time. Klinikken består av dyktige og hyggelige tannleger, tannpleier, oral kirurg og assistenter, som står klare til å hjelpe deg med riktig veiledning og behandling.

Tannlege og daglig leder Olivera Maksimovic har lang og bred erfaring innen ulike felt. Har du et ønske om å få rettet opp tennene dine av ulike årsaker, kan hun tilby deg en profesjonell undersøkelse av tennene dine. Olivera samarbeider også med de beste spesialistene innen kjeveortopedi og usynlig tannregulering.

Som ny pasient hos Olivera Tannklinikk vil du oppleve å bli ivaretatt fra første stund og etter endt besøk. De lytter til deg og vil tilpasse behandlingen din etter dine behov og ditt tempo. Klinikken har som mål å gi deg den tryggheten du trenger til å ta vare på tannhelsen din og bevare at vakkert smil som du virkelig fortjener.
Les mer om tannregulering på All About Smiles

Ønsker du hjelp, eller mer informasjon om ClearCorrect Aligners?

Kontakt oss om du har spørsmål eller vil bestille en time.