Gjør et trygt og godt valg for tennene dine hos Olivera Tannlegene

For å forebygge behov for kostbare og ubehagelige behandlinger bør man møte opp på en komplett tannlegeundersøkelse jevnlig. Ved å få puss av tenner hos tannlegen oftere vil du også hindre plakkdannelse og tannkjøttbetennelse.

 Ønsker du mer informasjon om ulike undersøkelser, eller ønsker å bestille time i dag? Olivera Tannlegene tar deg imot med et smil.

Din tannhelse er avhengig av regelmessige tannlegeundersøkelser

En komplett undersøkelse er første steg mot god tannbehandling. Her undersøker tannlegen blant annet tennene dine, munnhulen og kjeven din. Ved å komme på en undersøkelse hos tannlegen din, forebygger du tannsykdommer og avdekker eventuelle tannskader som kan repareres før de vokser seg store.

Når du kommer på en undersøkelse, vil tannlegen se på:

  • Allmenn helse
  • Kjeve, kjeveledd og kjevemuskulatur
  • Bitt
  • Slimhinner
  • Tannkjøtt
  • Tennene

Det er lønnsomt for deg å komme på regelmessige undersøkelser

På en undersøkelse kontrollerer tannlegen både dine tenner og din munnhelse. Hos tannlegen får du råd og tips om hvordan du kan opprettholde sunne kostholds- og livsstilsvaner.

 Tannlegen vil i tillegg vise deg hvordan du kan forebygge munnsykdommer ved å ha en god munnhygiene og et godt kosthold.

 Møter du ikke opp til regelmessige undersøkelser hos tannlegen, kan det i verste fall bli kostbart for deg. Går du rundt med ubehandlede tannsykdommer kan dette føre til tannverk og tannbyll.

 Samtidig viser forskning at det finnes en sammenheng mellom infeksjoner i munnen og sykdommer som diabetes og alzheimer, i tillegg til flere alvorlige sykdommer.

Dersom behovet for tannbehandling oppstår

Hvis tannlegen avdekker problemområder eller hull ved hjelp av røntgen eller manuell undersøkelse, vil du bli anbefalt å møte opp til behandling. Avhengig av behandlingen, vil det også lages en behandlingsplan i tråd med dine ønsker.

 Bekymrer du deg for tannhelsen din, har dårlig ånde eller har andre spørsmål? Hos Olivera Tannlegene vil du få svar på alle dine spørsmål. Her får du også råd og veiledning.

Tannstein, puss og polering

Etter en tannlegeundersøkelse er det helt normalt at tannlegen fjerner tannstein og polerer tennene. Kalkstoffer fra spytt avleires og legger seg på tannflaten som et hardt belegg, slik at man får tannstein. Dette sitter såpass godt fast at det nesten ikke er mulig å fjerne med tannbørste på egenhånd.

I tillegg oppstår misfarging av tenner på grunn av en rekke ting vi inntar i hverdagen. Dette kan være kaffe, te, snus, røyk og rødvin. Misfargingen legger seg som et mørkere belegg på tannens overflate og kan være vrien å fjerne på egenhånd.

Tannstein vil bli fjernet enten med maskin eller ved å skrape den bort med håndinstrumenter. Ved misfarging vil tannlegen benytte en spesiell pussepasta som inneholder ekstra slipemiddel. Her kan tannlegen også velge å bruke saltblåsing for å få bort misfargingen.

Stopper tannlegeskrekken deg fra å komme til undersøkelse?

Sliter du med tannlegeskrekk? Vi hos Olivera Tannlegene er spesialister på behandling av pasienter med tannlegeskrekk. Dersom du trenger en uforpliktende prat før en eventuell undersøkelse, kan vi tilby dette.

 Når du kommer til oss, møter vi deg først og fremst som et menneske, og ikke pasient. Hos oss blir du godt ivaretatt, og ikke minst lyttet til. Vi setter alltid av god tid til deg, og du vil få forklart alle steg i en eventuell behandlingsplan.

 Sammen med deg sørger vi for at du får et smertefritt og komfortabelt tannlegebesøk. Vi hos Olivera Tannlegene sikrer deg en omsorgsfull tannbehandling.

Årlig tannundersøkelse

Dersom du vil, kan tannlegen sette deg opp på en automatisk innkalling til årlig undersøkelse hos Olivera Tannlegene. Slik trenger du ikke å tenke på når du sist var til tannlegen, og når det er på høy tid med en ny undersøkelse.

Ta kontakt med oss i dag

Lenge siden du var til tannlegen sist? Kanskje du har mistanker om hull i en eller flere tenner, eller du trenger forebyggende tannpleie? Ta kontakt med Olivera Tannlegene på telefon 612 56 789, eller benytt deg av vårt skjema for timebestilling.