Vi tar imot pasienter både med og uten henvisninger for oralkirurgi

I dag finnes det flere typer tannkirurgi som våre tannleger utfører. En oralkirurg har spesialutdanning innen oral kirurgi og oral medisin. En oralkirurg kan gjøre mange behandlinger.

For eksempel kan kirurgen utføre en kirurgisk fjerning av tenner og røtter, kirurgisk behandling av periodontitt, rotspissamputasjon, operasjon av rotbetennelser, behandling av lidelser i kjeveledd og innsetting av implantat.

Olivera tannlegene tilbyr behandlinger med toppmoderne utstyr, og du finner oss i Storgata på Lillehammer. Har du ikke bestilt time for kirurgi? Ta kontakt med oss for timeavtale, eller kom innom oss.

Ute etter god kompetanse? Da bør du avlegge Olivera Tannlegene et besøk

På vår klinikk har vi flere oralkirurger med en svært god faglig bakgrunn og bred erfaring på flere områder. Ved å benytte oss kan du derfor være trygg på at du får en sikker og trygg behandling.

Med det mest moderne innen tannmedisinsk utstyr kan vi tilby deg en smertefri tannbehandling.

Behandlingen fra start til slutt

Som pasient kommer du først inn til en konsultasjonstime, her vil kirurgen gjøre preoperative vurderinger, og det stilles en diagnose på tilstanden som pasienten har. Videre vil pasienten få vite behandlingsforløpet, dette inkluderer alternativer til behandling, prognosen på behandlingen og eventuelle komplikasjoner som kan forekomme.

Når det gjelder operasjonen vil god informasjonsflyt vektlegges, så vel som en smertefri operasjon. Her får pasienten bedøvelse før operasjonen starter slik at man kan opprettholde en smertefri operasjon. Pasienten får bedøvelsen på et tilpasset rom i rolige omgivelser.

Hele operasjonen gjennomføres under sterile forhold, hvor pasienten legges på et operasjonsbord som delvis er dekket med en steril duk. Pasienten kan være trygg på at han eller henne skal kunne kommunisere med helsepersonell underveis i operasjonen.

Når behandlingen er ferdig reises ofte pasienten opp i en sittende stilling. Her vil en tannhelsesekretær ivareta pasienten og sørge for at han eller henne har det bra. Dersom det finnes behov, gis smertestillende.

Det er i tillegg viktig å klargjøre at alle oralkirurgiske inngrep fører til en forandring på vev som kroppen er nødt til å reparere. Operasjonssåret må dessuten ikke forstyrres, slik at potensielle komplikasjoner unngås.

Dette er komplikasjonene du kan oppleve ved oralkirurgi

Det finnes alltid en viss risiko for komplikasjoner etter et kirurgisk inngrep. Når det gjelder tannoperasjoner er de vanligste komplikasjonene hevelser, blåmerker, blødninger og infeksjon. Dette er imidlertid komplikasjoner som enkelt kan behandles.

I enkelte tilfeller kan det være at nervene i underkjeven får en skade. Dette kommer til syne ved at følelsen i deler av underleppen og bare halve tungen ikke kommer tilbake, eller kommer bare delvis tilbake. Dette er imidlertid en svært sjelden komplikasjon, og blir som regel bra igjen etter noen måneder.

Kan jeg spise etter å ha trukket tenner?

Du bør unngå spising, drikking, røyking og skylling av munnen de første tre timene etter å ha trukket tenner. Det beste vi kan anbefale deg de første dagene etter en tanntrekking er å spise flytende eller myk mat.

Når det gjelder røyking vil dette være ødeleggende for tilhelingsevnen, samtidig som det øker sjansen for å få betennelse. Derfor bør du unngå sigaretter etter en slik operasjon.

Kan jeg blø lenge etter en tanntrekking?

Det er vanlig å oppleve blødninger det første døgnet etter en tanntrekking. Er du i den oppfatning av at du blør for mye, kan du prøve å legge trykk på såret. Ved å bite en gasstampong hardt sammen i 30 minutter kan du stoppe blødningen. Unngå å skylle med vann. Hjelper ikke dette kan du ta kontakt med tannlegen.

Kan jeg oppleve smerte etter en tanntrekking?

Når bedøvelsen går ut, er det ikke unormalt å kjenne noe smerte i området hvor tannen er trukket. Smerten vil være sterkest den første tiden etter at bedøvelsen har gått ut, derfor kan det være lurt å ta smertestillende midler allerede før bedøvelsen går ut. Her følger du anbefalt dose av tannlegen.

Hevelse kan forekomme

Det kan forekomme hevelser i både munn og ansikt etter omfattende kirurgiske behandlinger i munnen, dette gjelder ikke etter en vanlig tanntrekking. Hevelsen skjer som følger av at kroppen setter i gang en reparasjon etter inngrepet.

Du kan ha hevelsen i to døgn, før den gradvis vil avta. For å redusere hevelsen kan du legge en ispose på det området hvor hevelsen er, denne kan imidlertid kun legges på ansiktet på selve operasjonsdagen, og ikke i dagene etter operasjonen.

Isposen skal bare benyttes i 15 minutter av gangen, her må du legge inn en pause på 15 minutter også. Isposens funksjon er å forhindre at hevelsen blir så stor at det skaper et ubehag.

Ta kontakt for mer informasjon eller timebestilling.