Fyllinger

Fyllinger er en enkel, kostnadsgunstig og effektiv måte å reparere skader, hakk eller hull i tenner som oftest oppstår på grunn av karies. Fyllinger kan også brukes til å bygge opp slitte tenner eller jevne ut tenner i munnhulen.

Fyllinger kan derfor brukes til mye og er en behandling som vi hos Olivera Tannhelseteam i Lillehammer tilbyr. Her hos oss får du en trygg fyllingsterapi og vi bruker kun hvite fyllinger som passer tennene dine.

Tilpassede fyllinger

Hos Olivera Tannhelseteam blir vi først og fremst kjent med tennene dine og ut ifra det tilpasser vi en fyllingsterapi. Først og fremst vil du få lokalbedøvelse, slik at hele behandlingen blir smertefri. Deretter vil vi fjerne ødelagt tannsubstans og rengjøre munnhulen innen fylling.

Når tannsubstansen er fjernet, vil vi fylle igjen med fyllingsmateriale som har den samme fargen som dine egne tenner.

Det som er positivt med fyllinger er at hvis de blir misfarget kan vi polere fyllingen tilbake igjen til sin naturlige farge. I tillegg er fyllinger laget av sterkt materiale og vil holde lenge.

Regelmessige undersøkelser

For å ha en god tannhelse er det viktig å ha regelmessige undersøkelser for å unngå kostbare behandlinger senere.

Med fylling kan man enkelt reparere en tann og dermed også unngå at man på sikt må kanskje må ta en rotbehandling av tannen eller fjerne den.

Vi anbefaler derfor å ha en årlig rutine med å få tennene dine undersøkt.

Bytte ut gamle fyllinger

Er du en av mange som har gamle fyllinger laget av for eksempel amalgam?

Hos Olivera Tannhelseteam kan vi bytte ut de gamle fyllingene og erstatte det med fyllinger som er sunne for tennene dine og som har den samme fargen som dine egne tenner.

Ofte stillede spørgsmål

Hva koster en fylling?
En fyllingsterapi er en god og allround måte å behandle tenner på. Det er også den billigste behandlingen for å reparere tenner! Prisene går fra 750 kr og oppover og kommer an på hvor mange flater som skal fylles.

Gjør fylling vondt?
Nei. Før en fyllingsterapi får du en lokalbedøvelse og du vil ikke merke noe smerte under behandlingen.

Har dere tips til å forebygge hull og fyllinger?
Det viktigste er å pusse tennene sine minst to ganger daglig! Det er det enkleste man kan gjøre. Bruk av tanntråd er også viktig fordi tannbørsten ikke alltid kommer til mellom tennene. Spis mindre søtt.