Fyllinger

Mange har gamle fyllinger i tennene sine. Amalgam var mye brukt før, men er ikke lovlig fyllingsmateriale lenger.

Hos Olivera Tannlegene bruker vi kun hvite fyllinger som ligner dine egne tenner mest mulig. Kort fortalt så er en fylling tannfarget og ser ut som din egen tannsubstans.

Hos Olivera Tannlegene bruker vi kun hvite fyllinger som ligner dine egne tenner mest mulig. Kort fortalt så er en fylling tannfarget og ser ut som din egen tannsubstans.

Den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger er karies (hull i tannen). For å kunne legge en fylling må tannlegen først fjerne ødelagt tannsubstans, samt bakterier for så å rengjøre tannen. Behandlingen er smertefri og utføres med lokalbedøvelse. Tannen fylles så igjen med fyllingsmateriale, slik at tannen ser ut som en naturlig tann.

Skade etter en ødelagt tann kan fort bli større dersom du utsetter problemet. En fylling er den billigste behandlingen for å reparere en skadet tann. Venter du for lenge kan skaden være så stor at det blir nødvendig med en tannkrone.

For å unngå store kostbare behandlinger hos tannlegen, er det viktig å gå regelmessig til undersøkelse. Hvis skaden kommer inn til tannnerven, vil en rotbehandling i tillegg være nødvendig.

En tann kunne vært reparert med en enkel fylling i stedet for å gå tapt, eller koste deg mer tid og penger. Besøk din tannlege regelmessig for å unngå dette!

Forebygging av tannskader er å minske søt drikke og mat. Drikk vann som tørstedrikk, Det er viktig med god munnhygiene. Børst tennene to ganger daglig og bruk tanntråd/mellomroms børster mellom tennene.

Gå regelmessig (årlig) til undersøkelse hos tannlege eller tannpleier.

Kontakt oss om du har spørsmål eller vil bestille en time.