Protese – en raskere og rimeligere løsning for deg

En tannprotese kalles av mange for «gebiss» og er en avtagbar løsning for deg som mangler tenner. Det finnes mange løsninger på markedet, og her hos Olivera Tannhelseteam ønsker vi å gi deg den beste rådgivningen slik at vi sammen kan komme frem til den beste løsningen for deg.

Hva slags proteser finnes det?

En tannprotese er en fellesbetegnelse for en avtagbar løsning for deg som mangler tenner. Du kan bruke protese enten du mangler alle tennene dine, eller bare noen. Derfor finnes det også ulike typer.

Man deler dem typisk opp i helprotese og delprotese. En helprotese er en protese av hele tannraden og egner seg for deg som ikke har egne tenner. En delprotese er derimot en erstatning for noen av tennene dine, og protesen festes i nabotennene.

Hva er alternativene til protese?

Det finnes flere løsninger på markedet for deg som mangler tenner, og ønsker å erstatte dem. En protese er en avtagbar løsning. Det er likevel mange som velger å gå for mer permanente løsninger som tannimplantater eller en tannbro. Dette er løsninger som ikke kan tas ut, og som sitter fast i henholdsvis kjeven og tennene.

Ønsker du hjelp, eller mer informasjon om behandling?

Ta kontakt for å bestille konsultasjon.

Ofte stilte spørsmål om protese

Hva koster en tannprotese?

Prisen på en protese vil variere avhengig av om det er en hel- eller delprotese, og av hvilke materialer som blir brukt. Ta kontakt for å få informasjon om pris for deg.

Hvordan vedlikeholder jeg en protese?

En protese kan tas ut og rengjøres. God hygiene er avgjørende, og det er viktig at tannpussen også omfatter protesen. Vi gir deg råd om god tannhygiene.

Hva er best av tannprotese og implantat?

Hos Olivera Tannhelseteam vil vi gå i dialog med deg for å finne den beste løsningen. En protese er rimeligere og enklere å vedlikeholde, mens et implantat er en mer permanent løsning.