Protese

Tannprotese, også kalt «gebiss», er en avtakbar løsning som skal tas ut for rengjøring.

Man skiller mellom helprotese og delprotese. En helprotese kan brukes dersom man ikke har igjen noen egne tenner igjen. En delprotese kan festes på nabotenner.

En protese er en ganske rask og billig behandling for å få nye tenner. I dag brukes den ofte som midlertidig behandling.

I dag velger mange tannimplantat eller enn tannbro. Tannprotese kan være et alternativ for deg som ikke har råd til et tannimplantat eller tannbro.

En tannprotese kan også være et alternativ for deg som synes det er vanskelig å opprettholde munnhygienen.

For å lage en tannprotese må tannlegen først ta et avtrykk av kjeven din. Avtrykkes sendes så til en tanntekniker for fremstilling av protesen.

Tannprotesen prøves hos tannlegen. Det kan ofte ta flere besøk før du har en ferdig protese. Det kan også ta tid før du vender deg til bruken.

Et godt renhold er helt nødvendig for å unngå kroniske irritasjoner på slimhinnene, samt infeksjoner og sopp i munnen. Protesen må derfor tas ut for daglig rengjøring.

Pasienter med protese må gå regelmessig til kontroll hos tannlegen for å tilpasse protesen. Kjevekammen hos eldre forandrer seg med årene, noe som fører til at protesen ikke passer. Det finnes ulike festemidler for at protesen skal sitte bedre.

Ønsker du hjelp, eller mer informasjon om behandling?

Ta kontakt for å bestille konsultasjon.