Få et selvsikkert smil med tannkrone

Den synlige delen av en tann kalles for en tannkrone, og ved skader kan det bli nødvendig å erstatte den med et nytt skall. Hos Oliviera Tannhelseteam har vi lang erfaring med tannkroner, slik at du kan få smilet ditt tilbake.

Når er det nødvendig med tannkrone?

Det kan være mange årsaker til at en tann blir så skadet at det kan bli nødvendig med en tannkrone. Tannkronen er betegnelsen for den synlige delen av tannen. Dersom emaljen er nedslitt, eller du har fått en skade eller store hull i tennene, kan tannkronen ha blitt så skadet at det kan påvirke bitefunksjonen.

For andre kan en skadet tann gi estetiske problemer, og kan påvirke selvtilliten. I begge tilfeller kan det være et godt alternativ å sette på en tannkrone.

Hvordan settes tannkronen på plass?

Her hos Oliviera Tannhelseteam står vi klare for å utføre behandlingene du trenger for å få smilet tilbake. Med lang erfaring og moderne lokaler har vi utstyret og kunnskapen som skal til.

Når vi setter på en ny tannkrone, tar vi et raskt avtrykk av tannen, og ved hjelp av keramiske materialer former vi tannkronen etter den formen, funksjonen og estetikken som du trenger. På den måten vil du få et naturlig og holdbart resultat.

Hva er fordelene og ulempene med en tannkrone?

En tannkrone er ofte et alternativ til fylling, og velges i de aller fleste tilfeller når det ikke finnes en bedre utvei.

Fordelene er at du kan beholde tannen din, og det er dermed ofte et rimeligere alternativ enn å erstatte tannen. En tannkrone har dessuten bedre og lengre holdbarhet enn en fylling.

Ulempene med en tannkrone er at dette for mange er en kostbar og tidkrevende behandling. Men vi hos Oliviera Tannhelseteam vil til enhver tid vurdere hva som er den beste behandlingsmetoden.

Ofte stilte spørsmål om tannkroner

Hvor lenge varer en tannkrone?
En tannkrone er laget av holdbare materialer, og vil ved god tannpleie kunne vare i 20 til 25 år.

Hvordan vedlikeholde en tannkrone?
En tannkrone er slitesterk, men er i likhet med naturlige tenner avhengig av god tannpleie og jevnlige undersøkelser.

Når trenger man en tannkrone?
En tannkrone er et alternativt når den naturlige tannen er så skadet at du kan oppleve problemer med bittet, eller du ønsker å erstatte din naturlige tannkrone av estetiske grunner.