Tanntrekking

Det er ønskelig at man bevarer sine egne tenner livet ut. Når tannen ikke lenger kan repareres, er tanntrekking et alternativ.

Det finnes mange behandlinger som kan erstatte manglende tenner, men vi vil alltid velge det alternativet som kan bevare dine tenner lengst mulig. Visdomstenner kan være vanskelig å rengjøre og kan forårsake hull og betennelse rundt tannen. Disse tennene trenger man som oftest ikke, og kan derfor trekkes hvis de gir ubehag.

Før en tann trekkes, blir det satt bedøvelse slik at tannfjerningen utføres smertefritt. Tannlegen venter til tannen er helt bedøvet før vi begynner å bevege på tannen. Du som pasient har alltid kontroll på situasjonen og kan når som helst rekke om en hånd dersom du ønsker en pause eller synes noe er ubehagelig.

For oss er det viktig at du føler deg trygg under hele behandlingen. Hvis tannen sitter godt fast, kan det hende at tannen behøver å fjernes kirurgisk. Det innebærer at tannen deles eller at man må fjerne litt ben for å få den ut. Tanntrekking kan for mange oppleves som skummelt, men skal alltid utføres helt smertefritt.

Etter tanntrekking er det veldig viktig at man ikke spiser, drikker, skyller munnen og røyker før det har gått to timer. Det første døgnet bør man spise og drikke kald mat og drikke.

Etter inngrepet vil det blø ut av såret i ca. 1-2 dager. Dette kan føre til litt blodsmak i munnen, men er ikke farlig. Unngå fysisk aktivitet det første døgnet. Ikke puss for hardt i området på en ukes tid. Ved ømhet og smerte kan man ta reseptfri smertestillende midler. Ved stor hevelse, kraftig blødning eller feber ta kontakt med oss på tlf: 91 60 46 68.

De fleste tenner er enkle å trekke, men i enkelte tilfeller kan tenner være vanskelig å fjerne. Dette gjelder spesielt visdomstenner, rotfylte tenner og ødelagte tenner. Noen tenner må derfor fjernes kirurgisk. Det innebærer at man deler tannen i flere deler, og fjerner litt ben rundt før man lirker den ut forsiktig.

Kirurgisk fjerning er mer komplisert og tar ofte lenger tid.

Blir man nødt til å fjerne tannen kirurgisk får man en refusjon fra Helfo. Det betyr at du betaler en egenandel, og helfo betaler resten. Ta kontakt for å bestille time.