Tanntrekking

Tanntrekking er nødvendig om du har en tann eller tenner som ikke kan repareres. Dette gjelder som oftest visdomstenner, siden de ikke alltid er enkle å rengjøre. Dette kan føre til betennelse og ubehag. Her hos Olivera Tannhelseteam i Lillehammer kan vi enkelt og smertefritt utføre tanntrekking. Det er viktig for oss at du kommer ut fra en sånn behandling med et stort smil om munnen. I dag kan nemlig tanntrekking gjøres enkelt og smertefritt.

Slik gjennomføres en tanntrekk

Tanntrekking starter alltid med en lokalbedøvelse. Du får også smertestillende før tannen trekkes, så det fortsetter å virke når bedøvelsen forsvinner. Deretter vil tannlegen begynne å bevege på tannen og til slutt fjerne den. Under hele behandlingen har du kontroll og du kan når som helst si ifra hvis vi skal stoppe.

Etter inngrepet kan det blø fra såret i cirka 1-2 dager og det kan være litt ømhet og smerte i området. Ellers er selve behandlingen enkel og smertefri.

Kirurgisk fjerning av tenner

I noen tilfeller hvor det er vanskelig å trekke tannen er det nødvendig å fjerne tannen kirurgisk. Da blir du sendt videre til en tannspesialist som er de beste på området. Dette er en mer avansert prosedyre, men du vil fremdeles ha en trygg og smertefri opplevelse. Du får også refusjon fra Helfo om du er nødt til å fjerne tannen kirurgisk.

Har du tannlegeskrekk?

Tannlegeskrekk er et veldig normalt samfunnsproblem, og dette gjelder selvsagt også tanntrekking.

Er du en av de som sliter med denne skrekken vil vi gjerne at du kontakter oss og informerer oss om dette før behandling, slik at vi kan gi deg den beste behandlingen.

Ofte stillede spørgsmål

Hva skjer etter tanntrekking?
Det er viktig at du ikke røyker, spiser, drikker eller skyller munnen i noen timer etter tanntrekkingen. Det anbefales også at du spiser og drikker kald mat og drikke de to første dagene, eller har på en kald kompress. Kjøp også smertestillende for å dempe eventuelle smerter.

Hva koster tanntrekking?
Prisen kommer an på om det er en enkelt trekking eller en komplisert. For en enkel trekking koster det fra 1350 kr og en komplisert trekking koster fra 2900 kr.

Gjør tanntrekking vondt?
I dag gjør ikke tanntrekking vondt og det er en enkel og smertefri behandling. Uansett er du i full kontroll under hele behandlingen og gir beskjed om noe føles ubehagelig for deg.