Periodontitt, også kjent som tannkjøttbetennelse, er en betennelsestilstand som påvirker tannkjøttet og det vevet som støtter tennene dine. Det er en vanlig tilstand som kan føre til alvorlige tannproblemer hvis den ikke behandles riktig og i tide. Vi i Olivera Tannhelseteam er din tannlege i Lillehammer, og hjelper deg gjerne med periodontitt, og andre tannhelseplager. 

Årsaker til og symptomer på periodontitt

Periodontitt skyldes en rekke faktorer, inkludert arvelighet, dårlig munnhygiene, røyking, hormonelle endringer, diabetes og visse medisiner. Bakterieplakk som ikke blir fjernet med regelmessig tannpuss og rensing kan også føre til periodontitt.

Symptomer på periodontitt kan variere, men omfatter som regel blødning fra tannkjøttet, rødt eller hovent tannkjøtt, dårlig ånde, følsomhet, smerte eller bevegelige tenner. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte en tannlege så snart som mulig for å få en diagnose og effektiv behandling.

Behandling av periodontitt

Behandlingen av periodontitt vil avhenge av hvor alvorlig tilstanden er. Milde til moderate tilfeller kan behandles med en grundig rens av tennene dine og tannkjøttet for å fjerne plakk og tannstein. Hvis tilstanden er mer alvorlig, kan en kirurgisk behandling som periodontal kirurgi eller tannimplantater være nødvendig.

Det er også viktig å opprettholde god munnhygiene og besøke tannlegen jevnlig for å forebygge periodontitt og andre tannproblemer. Tannlegen vil gi deg råd om hvordan du kan ta vare på tennene dine hjemme, og gi deg effektive behandlinger for å løse de problemene du har.

Symptomer, årsaker og behandling av perioditt hos din tannlege i Lillehammer

Hvorfor velge Olivera Tannhelseteam for behandling av periodontitt

Vi i Oliviera Tannhelseteam er et team av erfarne tannleger og tannpleiere som er opptatt av å gi deg profesjonell og effektiv tannpleie for å forebygge og behandle periodontitt og andre tannhelseproblemer. Vi har tilgang på avansert utstyr og teknologi for å diagnostisere og behandle periodontitt på en effektiv måte.

Vi vil også gi deg råd om hva du kan gjøre for å ta vare på tennene dine hjemme, og hvordan du kan forebygge periodontitt og andre tannhelseproblemer. Vi er opptatt av å gi deg den beste behandlingen og omsorg for å opprettholde god munnhygiene og forebygge kostbare og smertefulle tannhelseproblemer i fremtiden.

Ta en sjekk i dag!

Periodontitt er en vanlig tilstand som kan føre til alvorlige tannhelseproblemer hvis det ikke behandles riktig. Det er viktig å kontakte en tannlege så snart som mulig hvis du opplever symptomer på periodontitt, inkludert tannkjøttsblødning, rødt eller hovent tannkjøtt, dårlig ånde, følsomhet, smerte eller bevegelige tenner.

Her hos Olivera Tannhelseteam i Lillehammer, ønsker vi å hjelpe deg med å diagnostisere og behandle periodontitt raskt og effektivt. Vi har et dedikert team av erfarne tannleger og tannpleiere som vil gi deg profesjonell og omsorgsfull tannpleie, og hjelper deg med å opprettholde god munnhygiene for å forebygge tannhelseproblemer også i fremtiden. Nøl ikke med å bestille en undersøkelse, eller kontakt oss hvis du opplever symptomer på periodontitt eller har andre tannhelseproblemer. Vi er her for å hjelpe deg med å få den beste behandlingen for tennene dine.

FAQ

Hva er periodontitt?

Periodontitt, også kjent som tannkjøttsykdom, er en betennelsestilstand som påvirker tannkjøttet og det vevet som støtter tennene dine. Det er en vanlig tilstand som kan føre til alvorlige tannproblemer hvis den ikke behandles riktig.

Hva er symptomer på periodontitt?

Symptomer på periodontitt kan variere, men kan omfatte tannkjøttsblødning, rødt eller hovent tannkjøtt, dårlig ånde, følsomhet, smerte eller bevegelige tenner. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte en tannlege så snart som mulig for å få en diagnose og effektiv behandling.

Hvordan behandles periodontitt?

Behandlingen av periodontitt vil avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden. Milde til moderate tilfeller kan behandles med en grundig rensing av tennene dine og tannkjøttet for å fjerne plakk og tannstein. Hvis tilstanden er mer alvorlig, kan en kirurgisk behandling som periodontal kirurgi eller tannimplantater være nødvendig.