Tannverk er som regel utrolig smertefullt, og det kan ramme en når som helst. Fra smertene oppstår og mens du venter på å besøke tannlegen, er det flere ting du kan gjøre for å lindre smertene. Her er noen tips fra Olivera Tannhelseteam som kan være til hjelp for å lindre smertene innen du besøker tannlegen.

4 tips til å lindre smertene innen man besøker tannlegen

  1. Smertestillende: Smertestillende som ibuprofen og paracetamol kan hjelpe deg med å lindre smerten midlertidig. Det er imidlertid viktig å huske på at smertestillende bare vil dempe smertene for en kort stund, og ikke løse selve problemet.
  2. Kald komprimering: Påføring av en kald komprimering på området kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Du kan bruke en ispose, eller en pakke med isbiter i et håndkle og holde det på området i 15-20 minutter.
  3. Saltvannskylling: Skylling med saltvann kan bidra til å redusere betennelse og smerte. Bland en teskje salt i et glass varmt vann og skyll forsiktig rundt i munnen i noen minutter.
  4. Unngå mat som forverrer smerten: Unngå mat og drikke som kan forverre smerten, for eksempel varm mat, sterk mat, søtsaker og brus.

Disse tipsene kan som sagt kun lindre smertene midlertidig, og du bør alltid oppsøke en tannlege så snart som mulig. En tannlege vil kunne diagnostisere problemet og gi deg en effektiv behandling for å løse problemet og lindre smertene permanent.

Tips mot tannverk: Slik lindrer du smerten før du besøker tannlegen i Lillehammer

Kontakt din tannlege i Lillehammer

Tannverk er som regel akutt når det oppstår, men som vi har vist her finnes det heldigvis måter å lindre smertene midlertidig på, mens du venter på å besøke tannlegen. Det er likevel viktig å huske på at man skal oppsøke en tannlege så snart som mulig for å diagnostisere og behandle problemet for å unngå mer smerte og kostbare tannbehandlinger.

Å besøke en tannlege jevnlig er også viktig for å opprettholde god munnhygiene og forebygge tannproblemer. Vi i Olivera Tannhelseteam hjelper deg med å forebygge tannhelseproblemer, diagnostisere og behandle de problemene du måtte ha. I tillegg til vår lange erfaring arbeider vi hele tiden aktivt for at du som tannlegekunde skal føle deg trygg og ivaretatt når du besøker oss. Vi tar tannlegeskrekk på alvor, og du kan alltids kontakte oss på forhånd om du har ulike problemstillinger knyttet til dette, så legger vi opp til at tannlegebesøket ditt slik at det blir så positivt som mulig.

Vi utfører også alltid en grundig tannrens når du er inne for rutinesjekk hos oss, og vi sjekker for tegn på tannproblemer som blant annet karies, tannkjøttbetennelse og tanninfeksjoner. Vi gir deg gode råd om hvordan du best tar vare på tennene dine, og vi gir deg den behandlingen du behøver for å løse de problemene du har.

Hvis du er så uheldig å oppleve tannverk, eller ønsker å opprettholde en god munnhelse, nøl ikke med å ta kontakt med oss i Olivera Tannhelseteam. Vi har lang erfaring som tannlege i Lillehammer, og alle våre tannleger og tannpleiere vil gi deg profesjonell behandling og råd for å ta godt vare på tennene dine og forebygge framtidige tannhelseproblemer.

Få hjelp mot smertefull tannverk – Bestill time hos tannlegen i dag

Fire tips som hjelper mot smertefull tannverk, reduser smertene mens du venter på time hos tannlegen din i Lillehammer.

FAQ

Hjelper smertestillende på tannverk?

Smertestillende som ibuprofen og paracetamol kan hjelpe deg med å lindre smertene midlertidig. Det er derimot viktig å huske på at smertestillende bare vil dempe smertene for en kort stund, og ikke løse selve problemet.

Hva kan hjelpe på tannverk?

Skylling med saltvann kan bidra til å redusere betennelse og smerte. Bland en teskje salt i et glass varmt vann og skyll forsiktig rundt i munnen i noen minutter.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg får tannverk?

Tannverk kan være en smertefull opplevelse, men som vi har vist her finnes det måter å stoppe smerten midlertidig mens du venter på å besøke tannlegen. Men det er viktig å huske på at man skal oppsøke en tannlege så snart som mulig for å diagnostisere og behandle problemet for å unngå mer smerte og kostbare tannbehandlinger.