Som tannlegekontor i Lillehammer holder vi hele tiden våre pasienter oppdatert om fordelene med usynlig tannregulering og hvordan det kan hjelpe dem med å oppnå et sunt og strålende smil. Vi forstår at tannregulering kan være en utfordring for mange pasienter, og derfor ønsker vi å tilby et alternativ som kan gjøre denne prosessen både enklere og mer behagelig.

Usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering, også kjent som clear aligners, eller gjennomsiktige tannreguleringsskinner, er en form for tannregulering som bruker tilpassede, gjennomsiktige skinner til å justere tennenes posisjon over tid. Disse skinnene er laget av en spesiell type plast som er komfortabel å ha på og som så og si er usynlige når de er på plass. Pasientene får en serie med skinner som gradvis justerer tennenes posisjon, og hver skinne brukes i ca. to uker før man bytter til den neste.

Behandlingen starter med at vi tar en 3D-skanning av tennene dine for å lage en digital modell av bittet ditt. Basert på denne modellen vil tannlegen lage en plan for å justere tennenes posisjon, og en serie med skinner vil bli laget som gradvis vil flytte tennene til ønsket posisjon.

Fordelene med usynlig tannregulering er mange. For det første er det en estetisk attraktiv løsning da skinnene er, som navnet indikerer, nesten usynlige. Det er også en komfortabel løsning da skinnene er laget av myk plast som er skånsom mot tannkjøttet og ikke har noen skarpe kanter.

En annen fordel med usynlig tannregulering er at den er mer fleksibel enn tradisjonell tannregulering. Du kan ta skinnene ut når du spiser eller drikker, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for mat som setter seg fast i tannreguleringen. Det er også lettere å opprettholde god munnhygiene fordi man enkelt kan fjerne skinnene for å pusse tennene og bruke tanntråd.

Usynlig tannregulering: Alt du trenger å vite fra tannlegen i Lillehammer

Er usynlig tannregulering riktig for alle pasienter?

Nei, det er det dessverre ikke. Usynlig tannregulering fungerer best for pasienter med moderate tannproblemer, som for eksempel med litt overbitt, underbitt, kryssbitt eller stor tannavstand. For mer alvorlige tilfeller, er en tradisjonell tannregulering gjerne en bedre løsning.

Hvis du vurderer å få tannregulering og lurer på om usynlig tannregulering er riktig for deg, anbefaler vi at du kommer inn til oss for en konsultasjon. Våre erfarne tannleger vil vurdere tannhelsen din og gi deg en anbefaling om hva som er den beste tannreguleringsløsningen for deg.

Under konsultasjonen vil tannlegen forklare hva det innebærer å gjennomgå en behandling med usynlige skinner og hva du kan forvente under behandlingen. Tannlegen vil også gi deg en oversikt over kostnadene og finansieringsalternativene for usynlig tannregulering, slik at du kan ta en informert beslutning.

Som tannlege i Lillehammer, er vi stolte av å tilby våre pasienter et bredt spekter av tannbehandlinger og tjenester, inkludert usynlig tannregulering. Vi forstår at hver pasient har forskjellige behov og ønsker når det kommer til tannhelse, og derfor tilpasser vi behandlingen for hver enkelt pasient. Ta kontakt med oss i dag for å bestille en konsultasjon og finne ut om usynlig tannregulering er riktig for deg.

FAQ

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering, også kjent som clear aligners eller gjennomsiktige tannreguleringsskinner, er en form for tannregulering som bruker tilpassede, gjennomsiktige skinner til å justere tennenes posisjon over tid.

Er usynlig tannregulering mer behagelig?

Disse skinnene er laget av en spesiell type plast som er komfortabel å ha på seg og nesten usynlig når de er på plass. Pasientene får en serie med skinner som gradvis justerer tennenes posisjon, og hver skinn brukes i ca. to uker før man bytter til den neste.

Hva gjør man med usynlig tannregulering når man spiser?

Du kan ta skinnene ut når du spiser eller drikker, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre seg for mat som setter seg fast i tannreguleringen. Det er også lettere å opprettholde god munnhygiene fordi man enkelt kan fjerne skinnene for å pusse tennene og bruke tanntråd.